Aktiviteter

Både på campingen och i omedelbar närhet av denna finns aktiviteter för alla. Campingen har trampbåtor, kanoter och motorbåt för uthyrning.

I regionen finns Dalsland Kanal och naturreservatet 'Glaskogen' där det bl.a. finns örn, älg, lodjur, varg och bäver. Att färdas på kanotlederna i Glaskogens Naturreservat är en upplevelse. Man kan göra en kortare tur på några timmar eller längre turer med övernattning. Den vackra naturen med de rena sjöarna är ett imponerande inslag på varje tur. Det finns speciellt anpassade turer för mountenbikes.

3 km. från Sandaholms Camping finns en 18-håls golfbana. En av de finaste golfbanorna i Värmland. En utmaning för både proffs och nybörjare.

På gå avstånd från campingen ligger flera stycken bunkers från andra världskriget. De är byggda på 1940-talet och användes ända fram till 80-talet som övningsfält till militären. Se bilder genom att trycka på denna länk.

Bunkers från andra världskriget

Ett besök i Barnens Gränsland gör det enkelt för dig och din familj att uppleva roliga saker i naturen. Tillsammans med företagen i området har turistbyrå vaskat fram aktiviteter som passar extra bra för barnfamiljer, oavsett om du är en riktig friluftsmänniska eller bara sett en älg på vykort...

I Årjäng finns Sveriges vackraste travbana med travmuseum, och många aktiviteter på sommaren!

Och vad sägs om en shoppingrunda i Karlstad (80 km) eller en dag med kulturaktiviteter i Oslo (120 km), med besök bl.a. på Vikingmuseet och älgparken ?

Och mycket, mycket mer......